I když v současnosti konzumujeme obrovské množství potravin, přesto nám chybí celá řada živin. Důvod je jednoduchý - syntetické preparáty jsou ve srovnání s přírodními potravinami jen minimálně účinné. A právě vysokou účinnost jednotlivých složek můžeme nalézt v doplňku stravy - zeleném nápoji Mladý ječmen. Je to extrémně jemný prášek z výhonků mladého ječmene určený k přípravě svěžího zeleného nápoje. Výhonky z mladého ječmene jsou skutečným koncentrátem výživných látek, jejichž význam pro lidský organismus je nezastupitelný.
V současnosti řada lékařů a odborníků na zdravou výživu začíná propagovat trend zelených potravin ("green foods"). Hlavní zásadou tohoto trendu je konzumace rostlinné stravy v syrovém stavu. Důležitou součástí "green foods" je i pití tzv. zelených nápojů, které mají na naše zdraví jedinečné účinky. Že s organicky pěstovaným ovocem či zeleninou se prakticky nesetkáváme, význam "zelené stravy" pro náš organismus je mimořádný. Zelené potraviny mají význam pro lidský organismus nejen z hlediska preventivního, ale i jako samotná součást léčby. Zelené potraviny nám dává sama příroda. Představují "zelenou cestu" za zdravím.
Užívání mladého ječmene je vhodné při těchto problémech:
- zlepšení krevního obrazu - mladý ječmen obsahuje množství látek nezbytných k tvorbě červených krvinek (železo, draslík, kyselina listová), přičemž jsou tyto látky ve formě pro organismus velmi snadno přijatelné
- kožní problémy (akné, ekzémy, lupénka) - působení mladého ječmene na omlazení pokožky prostřednictvím vlivu na vnitřní orgány je klinicky prokázáno
- tlumí srážení krevních destiček - tromby (krevní sraženiny) jsou příčinou vzniku infarktu myokardu a kardiovaskulárních onemocnění
- zpomalení buněčného stárnutí - SOD (superoxid dismutáza) ničí kyslíkové radikály; předpokládá se, že SOD souvisí s dlouhověkostí
- snižování hmotnosti - účinné látky mladého ječmene posilují funkci štítné žlázy, jejíž hormony podněcují spalování tuků. Také samotný mladý ječmen obsahuje enzymy schopné spalovat tuky
- problémy s trávením - chlorofyl se používá při při léčbě vředových onemocnění žaludku a střev, draslík a vláknina podporují pohyb trávicí soustavy a vyprazdňování
- pálení žáhy - mladý ječmen má výrazně zásaditou povahou, čímž obnovuje acido-alkalickou rovnováhu při překyselení organismu
- protirakovinné účinky - enzym SOD a chlorofyl vykazují účinné protirakovinné působení
- páchnoucí dech a hemoroidy
- prevence proti ukládání cholesterolu
- problémy se srdcem, krevním oběhem a cévami
- odstraňuje bolesti hlavy, poruchy spánku, chronickou únavu a deprese
- kloubní onemocnění
- cukrovka - díky své zásadité povaze upravuje mladý ječmen průchod cukrů přes střevní stěny, čímž se postupně normalizuje hladina cukru v krvi
- vnější a vnitřní záněty - využívá se vysoký obsah chlorofylu
Zelený, extrémně jemný prášek z výhonků mladého zeleného ječmene. Je určen k přípravě svěžího zeleného nápoje. Takto získaný zelený nápoj je velmi snadno a rychle vstřebává do organismu. Obsahuje široké spektrum minerálů, vitamínů, enzymů a je zdrojem životadárného chlorofylu a vlákniny. Patří mezi zelené potraviny, které mají význam pro lidský organismus nejen z hlediska preventivního, ale i jako samotná součást léčby.
Obsahuje: 10x více vápníku než mléko, 25x více draslíku než banány, 16x více vitaminu B1 než rajčata, 45x více vitaminu B2 než hlávkový salát, 20x více vitaminu E než bílá mouka, 8x více kyseliny listové než špenáty, bsahuje zinek - jiné potraviny jej neobsahují.
Hlavní složky mladého ječmene a jejich vliv na lidský organismus:
- CHLOROFYL: má dezinfekční a detoxikační účinky, zlepšuje krevní obraz, okysličení jednotlivých orgánů, brání zánětům, urychluje hojení ran. Nejzajímavější je podobnost molekuly chlorofylu s molekulou hemoglobinu krevního barviva. Chlorofyl také podporuje celkovou regeneraci organismu a neutralizuje volné radikály. Testy byl také prokázán jeho vliv na redukci vstřebávání karcinogenů v trávicím traktu.
- AMINOKYSELINY: mladý ječmen obsahuje 18 aminokyselin včetně 8 esenciálních, které si organismus neumí vyrobit sám. Aminokyseliny jsou základním stavebním kamenem bílkovin, ze kterých je tvořena každá buňka lidského organismu.
- ENZYMY: v mladém ječmeni se nachází řada aktivních enzymů, které jsou základním katalyzátorem téměř všech chemických procesů v našem těle. Přítomnost širokého spektra enzymů je výsledkem šetrného zpracování mladého ječmene.
- Zásadotvornost: významný je zásadotvorná efekt mladého ječmene na lidský organismus, čímž zabraňuje překyselení organismu. V současnosti většina konzumované stravy způsobuje v těle kyselou reakci.
- Antioxidační aktivita: mladý ječmen velmi účinně neutralizuje účinek volných kyslíkových radikálů; antioxidanty rostlinného původu snižují riziko vzniku rakoviny a chronických onemocnění
Dávkování: 1 sáček (3g) denneOptimálne je užívání ráno ihned po probuzení. Rekonvalescenta, sportovci, starší a nemocní lidé mohou dávku zdvojnásobit. Dětem je doporučená poloviční dávka.
Příprava nápoje: Obsah jednoho sáčku smíchejte s chladnou čistou vodou, mlékem nebo džusem (cca 150 ml).
Obsah balení: 120g (40 sáčků x 3g) + 25% (10 sáčků navíc) spolu až 50 sášků v balení