Jahelník s ovocem a oříšky
Potřebujeme:
Obtížnost:
střední
Čas:
45 min
Suroviny | Množství |
jáhel | 250 g |
mléko | 0,5 L |
cukru | 100 g |
vanilkový cukr | 1 ks |
směsi sušených jablek, švestek, rozinek, ořechů, kandovaného ovoce, semínek | 250 g |
vejce | 4 ks |
máslo | 30 g |
Postup:
Propláchnuté případně spařené jáhly nasypeme do osoleného a oslazeného mléka. Zlehka mícháme, na mírném ohni vaříme do změknutí. Ještě do horké hmoty zamícháme ovoce a oříšky a necháme trochu vychladnout. Pak přidáme žloutky, ušleháme sníh z bílku a opatrně všechno promícháme. Připravenou kaši přeneseme do vymazané zapékací misky nebo pekáčku, povrch urovnáme, pokryjeme tenkými plátky másla a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě. Jahelník můžeme připravit i s čerstvým ovocem (jablka, jahody, třešně). Na závěr lze dochutit javorovým sirupem, ovocnou šťávou, kysanou smetanou či šlehačkou.
No template found for module gpwebpay