Rajská polévka s jáhlovou zavářkou
Potřebujeme:
Obtížnost:
nízká
Čas:
30 min
Suroviny | Množství |
vody | 700 ml |
očišť. celeru | 100 g |
rajčatový protlak | 1 ks |
sůl | |
muškát. květ | 1 ks |
olej | |
cukr | |
NA ZAVÁŘKU : | |
jáhel | 50 g |
polohr. mouku | |
sůl |
Postup:
Jáhly uvaříme a za tepla rozmixujeme. Celer nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme na oleji do zlatova, zalijeme vodou a chvíli povaříme. Přidáme rajský protlak a povaříme. Do vychladlých jáhel zamícháme mouku a připravíme těsto střední hustoty. Lžičkou vykrajujeme noky, které vhazujeme do vřící polévky a krátce povaříme. Nakonec ochutíme sekanou petrželkou a muškátem.
No template found for module gpwebpay