Karbanátek ze zelených špaldových zrn
Potřebujeme:
Obtížnost:
střední
Čas:
3 hod
Suroviny | Množství |
zelených zrn | 250 g |
masového nebo zeleninového vývaru | 900 ml |
cibule | 1 ks |
nakrájená petrželka | |
nať mladé cibulky | |
houska | 1 ks |
sůl | |
pepř | |
muškátový oříšek | 1 ks |
vejce | 2 ks |
šálek strouhanky | |
stroužky česneku | 3 ks |
bazalka | |
saturejka |
Postup:
Zelená zrna namočíme nejméně 2 hodiny do vody, poté scedíme a vaříme v 900ml vývaru až do úplného rozvaření. Na oleji orestujeme cibuli a odstavíme. Namočenou a vymačkanou žemli umele, přidáme osmaženou cibuli, petrželku, strouhanku, sůl, pepř, jedno vejce a jeden žloutek. Dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a pepřem. Směs dobře promícháme a na prkénku posypaném strouhankou tvoříme placičky, které namáčíme v rozšlehaném vaječném bílku a smažíme po obou stranách. Podáváme na listech hlávkového salátu obložené zeleninou a vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
No template found for module gpwebpay