Dvouzrnka s delikatesní zeleninou
Potřebujeme:
Obtížnost:
nízká
Čas:
30 min
Suroviny | Množství |
uvařených zrn dvouzrnky | 400 g |
větší nakrájené cibule | 2 ks |
olej | 3 PL |
mladých kukuřičných klásků | 100 g |
zrn cukrové kukuřice | 50 g |
zelených fazolových lusků | 50 g |
tmavých fazolí | 100 g |
barevných paprik | 100 g |
vývaru | 100 ml |
bílého suchého vína | 50 ml |
sójová omáčka | |
pepř | |
bazalka | |
saturejka | |
sůl | |
petrželové natě (pažitky) |
Postup:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme směs mražené nebo čerstvé zeleniny, zalijeme vývarem nebo víně a přivedeme k varu. Přidáme uvařenou pšenici dvouzrnku, pepř, špetku bazalky a saturejky, sójovou omáčku, a podle chuti přisolíme. Vše dusíme pod poklicí asi 10 minut, odložíme a necháme přikryté ještě 10 minut. Podáváme posypané sekanou petrželkou a s oblohou čerstvé zeleniny.
No template found for module gpwebpay