Dvouzrnková trhanka s houbami
Potřebujeme:
Obtížnost:
střední
Čas:
45 min
Suroviny | Množství |
trhanky z dvouzrnky | 2OO g |
větší nakrájené cibule | 2 ks |
olej | 3 PL |
čerstvých hub | 200 g |
vřícího vývaru (vody) | 400 ml |
majoránky | 1 ČL |
špetku drceného kmínu | |
saturejka | |
pepř | |
nastrouhané mrkve | 100 g |
vejce | 3 ks |
strouhanka | |
strouhaného sýra | 100 g |
Postup:
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby nakrájené na tenké plátky a dusíme asi 10 minut. Zalijeme vývarem, přidáme trhanku z dvouzrnky, nastrouhanou mrkev, majoránku, kmín, saturejku a pepř. Společně dusíme na mírném ohni, dokud se všechna tekutina nevsákne. Odložíme ze sporáku a necháme vychladnout. V případě potřeby vychladlou směs zahustíme strouhankou, přemístíme do zapékací mísy a zalijeme rozkvedlanými vejci. Pomalu zapékáme při teplotě 200°C. Hned po vytažení z trouby posypeme strouhaným sýrem, podáváme s čerstvou zeleninou a kečupem.
No template found for module gpwebpay