Žitné nudle s hořčicovou omáčkou
Potřebujeme:
Obtížnost:
střední
Čas:
45 min
Suroviny | Množství |
žitných nudlí | 1 balíček |
pórku nakrájeného na kolečka | 150 g |
cibule nakrájené na kostičky | 150 g |
olej | 4 PL |
hladké mouky | 4 PL |
vývaru | 400 ml |
husté kysané smetany | 150 g |
plnotučné hořčice | 3 PL |
pikantní francouzské hořčice | 2 Pl |
sůl | |
pepř | |
worcestrová omáčka | |
sekané bylinky (petrželka) | |
šunky nakrájené na tenké nudličky | 250 g |
olej | 1 PL |
Postup:
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme pórek a mouku. Zalijeme vývarem a uvaříme bešamelovou omáčku. Přidáme hořčici, smetanu, koření a ještě chvilku povaříme. Na lžíci oleje osmahneme nudličky šunky. Uvaříme těstoviny. Horké dáváme na talíře, zalijeme omáčkou a sypeme osmaženou šunkou a sekanou zelenou natí bylinek (petrželky). Konzumenti odmítající maso, mohou místo šunky posypat horké těstoviny měkkým nastrouhaným sýrem. Necháme ho roztéct a lehce pokapeme kečupem.
No template found for module gpwebpay