Zapékaný oves s houbami

Potřebujeme:


Obtížnost:
střední

Čas:
45 min
Suroviny Množství
uvařených zrn ovsa300 g
nakrájené cibule100 g
kapusty200 g
olej
sůl
vývar
sušené houby
česneku3 stroužky
mletý kmín
majoránka
bazalka
kysané smetany250 g
vejce2 ks
máslo

Postup:

Sušené houby zalijeme teplou vodou a necháme 15-20 minut odstát. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme houby, nudličky nakrájené kapusty, osolíme a společně dusíme do měkka. Podle potřeby občas podlijeme vodou nebo vývarem. Přidáme česnek, trochu mletého kmínu, majoránku, bazalku a sůl. Připravenou směs dáme do vymazané zapékací mísy a zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce a sůl. Navrch poklademe plátky másla a v rozehřáté troubě zapékáme dohněda. Na talíři posypeme strouhaným sýrem a případně polijeme kečupem. Podáváme s čalamádou nebo kyselou okurkou.


No template found for module gpwebpay