Zapékaný oves s houbami
Potřebujeme:
Obtížnost:
střední
Čas:
45 min
Suroviny | Množství |
uvařených zrn ovsa | 300 g |
nakrájené cibule | 100 g |
kapusty | 200 g |
olej | |
sůl | |
vývar | |
sušené houby | |
česneku | 3 stroužky |
mletý kmín | |
majoránka | |
bazalka | |
kysané smetany | 250 g |
vejce | 2 ks |
máslo |
Postup:
Sušené houby zalijeme teplou vodou a necháme 15-20 minut odstát. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme houby, nudličky nakrájené kapusty, osolíme a společně dusíme do měkka. Podle potřeby občas podlijeme vodou nebo vývarem. Přidáme česnek, trochu mletého kmínu, majoránku, bazalku a sůl. Připravenou směs dáme do vymazané zapékací mísy a zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce a sůl. Navrch poklademe plátky másla a v rozehřáté troubě zapékáme dohněda. Na talíři posypeme strouhaným sýrem a případně polijeme kečupem. Podáváme s čalamádou nebo kyselou okurkou.
No template found for module gpwebpay