Pohankové trio
Obtížnost:
střední
Čas:
1 hod
Postup:
Uvaříme 500 g pohankových krup (podle základního receptu na obale výrobku). Pohanku rozdělíme na 3 části, přičemž každou připravíme v jiném barevném provedení - kari, rajská a špenátová. Na talíři pak servírujeme kopečky všech tří variant jako samostatné jídlo nebo jako efektní přílohu.
Kari pohanka
1/3 uvařených krup, 2 středně velké cibule, 350 g kukuřice, zeleninový vývar, olej, kari koření, černý pepř, vegeta, zázvor
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kukuřici, osolíme, okořeníme, zalijeme trochou vývaru a krátce podusíme. Přidáme pohanku, znovu podlijeme vývarem a vaříme do odpaření vývaru.
Rajská pohanka
1/3 uvařených krup, 2 cibule, 1 rajský protlak, kečup, olej, 3 stroužky česneku, 1 větší červená paprika, zeleninový vývar, vegeta, černý pepř
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rajský protlak, trochu kečupu, na nudličky nakrájenou papriku, osolíme, okořeníme, zalijeme vývarem a krátce povaříme. Smícháme s pohankou, podle potřeby dochutíme kečupem nebo kořením.
Špenátová pohanka
1/3 uvařených krup, 2 cibule, 1 mražený špenát, 4 stroužky česneku, 350 g zeleného hrášku, 1 zelená paprika, zeleninový vývar, olej, černý pepř
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme špenát, podle potřeby podlijeme vývarem a krátce povaříme. Přidáme hrášek, nakrájenou papriku, lisovaný česnek, osolíme a opepříme. Směs smícháme s pohankou, podle potřeby dochutíme solí a pepřem.