Dvouzrnková trhanka se zeleninou a sýrem
Potřebujeme:
Obtížnost:
střední
Čas:
30 min
Suroviny | Množství |
trhanky z dvouzrnky | 200 g |
zeleninového vývaru | 400 ml |
olej | 2 PL |
větší cibule | 1 ks |
menší lilek | 1 ks |
malá cuketa | 1 ks |
barevné papriky | 3 ks |
ředkviček | 6 ks |
feferonka | 1 ks |
pepř | |
sůl | |
bazalka | |
oregano | |
uzeného eidamu nakrájeného na kostičky | 200 g |
Postup:
Cibuli nakrájíme na kostičky a na teflonové pánvi s olejem chvíli orestujeme. Přidáme nakrájené papriky, ředkvičky, feferonku, cuketu, lilek a chvíli osmahneme. Zalijeme 350 ml vývaru, přidáme pepř, bazalku, oregano, promícháme a přisypeme trhanku. Dobře promícháme, urovnáme povrch a na malém ohni bez míchání dusíme pod poklicí asi 20-25 minut. Pak promícháme, podlijeme zbylým vývarem, hned přikryjeme poklicí a odložíme z ohně. Po 10 minutách rychle zamícháme kostičky sýru a opět přikryjeme poklicí asi na 5 minut. Poté můžeme podávat jako hlavní jídlo se zeleninovou oblohou, případně jako přílohu.
No template found for module gpwebpay