Dvouzrnková trhanka se zeleninou a sýrem

Potřebujeme:


Obtížnost:
střední

Čas:
30 min
Suroviny Množství
trhanky z dvouzrnky200 g
zeleninového vývaru400 ml
olej2 PL
větší cibule1 ks
menší lilek1 ks
malá cuketa1 ks
barevné papriky3 ks
ředkviček6 ks
feferonka1 ks
pepř
sůl
bazalka
oregano
uzeného eidamu nakrájeného na kostičky200 g

Postup:

Cibuli nakrájíme na kostičky a na teflonové pánvi s olejem chvíli orestujeme. Přidáme nakrájené papriky, ředkvičky, feferonku, cuketu, lilek a chvíli osmahneme. Zalijeme 350 ml vývaru, přidáme pepř, bazalku, oregano, promícháme a přisypeme trhanku. Dobře promícháme, urovnáme povrch a na malém ohni bez míchání dusíme pod poklicí asi 20-25 minut. Pak promícháme, podlijeme zbylým vývarem, hned přikryjeme poklicí a odložíme z ohně. Po 10 minutách rychle zamícháme kostičky sýru a opět přikryjeme poklicí asi na 5 minut. Poté můžeme podávat jako hlavní jídlo se zeleninovou oblohou, případně jako přílohu.


No template found for module gpwebpay