Potřebujeme:


Obtížnost:
střední

Čas:
3 hod
   Suroviny   Množství
 teplá voda150 ml
droždí1/2 kostky
med1 čl
hladká mouka (na kvásek)180 g
hladká mouka (na těsto)220 g
celozrnná mouka150 g
acidofilní mléko200 ml
lněné semeno3 pl
sůl1,5 čl
cukr1 čl
rukolahrst
olivový olej2 pl

 

 

Postup:

Připravíme si kvásek ze 150 ml teplé vody, 1/2 kostky droždí, 1 čajové lžičky medu a 180 g hladké mouky.

Ingredience na kvásek dáme do domácí pekárničky a zapneme míchání. Po 15 minutách vypneme. Necháme kynout asi 20-30 minut.

Když máme kvásek hotový, pustíme se do těsta.

Těsto připravíme z celého kvásku, 220 g hladké mouky, 150 g celozrnné mouky, 200 ml acidofilního mléka, 3 polévkových lžíc lněných semen, 1 a půl čajové lžičky soli. Dále přidáme 1 čajovou lžičku cukru, za hrst čerstvé nasekané rukoly a 2 polévkové lžíce oliv. oleje.

Těsto necháme asi hodinu kynout. Pak jej rozdělíme na 6 částí a každou vytáhneme rukama na placku a stočíme do tvaru rohlíku. Takto vytvarované rohlíky necháme ještě 30 minut kynout.

Pečeme nejprve na 200 st asi 10 minut, pak na 180 st 20 minut.

Dobrou chuť.

 


No template found for module gpwebpay