Potřebujeme:


Obtížnost:
střední

Čas:
1 hod
SurovinyMnožství
kurkuma0,5 lžičky
konzervovaná rajčata2 konzervy
červená paprika2 ks
celer1 ks
zázvor0,5 lžičky
vývar1,5 l
červená čočka120 g
jehněčí maso400 g
mrkev1 ks
cibule1 ks
mletý černý pepř 
citron 
sůl 
bylinky1 lžíce
římský kmín0,5 lžičky
olivový olej3 lžíce

 

 

Postup:

Bylinky nasekáme na jemno. Vykostěné čisté jehněčí maso nakrájíme na kostky a rukama vmasírujeme sůl s pepřem. Cibuli, řapíkatý celer a mrkev oloupeme (oškrábeme) a nakrájíme na kostičky. Červenou papriku nakrájíme také na kostičky.

Do většího hliněného nebo polévkového hrnce dáme olej a osmažíme na něm cibuli do zlatavé barvy. Přidáme zbytek nakrájené zeleniny, po chvilce smažení vhodíme pokrájené maso a veškeré koření. Promícháme a po puštění trochy šťávy, přidáme rajčata a vývar nebo vodu. Arabskou polévku harira vaříme do změknutí masa. Jelikož jsem použila propláchnutou čočku i cizrnu z plechovky, přidáme je před koncem vaření. Polévku dochutíme bylinkami a citronovou šťávou.

Arabskou polévku harira podáváme horkou s arabským chlebem. Do hotové polévky můžeme ještě přidat hrst uvařené rýže nebo těstovin, tuto přílohu přidáváme přímo do talíře.


No template found for module gpwebpay