Chléb špaldový, nekynutý

Potřebujeme:


Obtížnost:
střední

Čas:
2 hod
Suroviny Množství
mouka špaldová hladká450 g
sůl1 lžička
cukr krystalový1 lžička
soda bikarbona1 lžička
jogurt (neochucený, hustý)500 ml

Postup:

Do mísy dejte špaldovou mouku, cukr, sůl a sodu bicarbonu. Přidejte hustý neochucený bílý jogurt, nejlépe domácí vlastní, můžete použít i kupovaný, hustý jogurt řeckého typu. Směs jemně promíchat vidličkou, dokud se nespojí těsto. Vytvarovala do kulatého bochníku. V žádném případě se nesmí vypracovávat a vůbec se nesmí mísit! Pomoučenýma rukama ho přeneste a dejte do mísy, kterou jste předtím vystlali pečícím papírem, těsto trošku lepí. Vrch cesta posypte 3 PL špaldové mouky, nemusí se posypat moukou. Pečte ho v troubě vyhřáté na 190 stupňů C 50 minut.

Nechte vychladnout. Dobrou chuť.

Chléb se výborně krájí a je vláčný i na druhý den. Špaldová mouka má vynikající vlastnosti, obsahuje množství vitamínů, minerálů, aminokyselin, má nízký glykemický index, pozitivně ovlivňuje imunitní systém, je lehce stravitelná, má úžasnou chuť, je mimořádně vhodná z dietních důvodů pro lidi s diabetem, s trávicími obtížemi a pro zesláblých nemocných, ale i zdravých. Navíc neobsahuje tento chléb droždí, tedy nenadýmá, obsahuje kyselo-mléčný produkt - jogurt a mohou ho konzumovat i ti, kteří z jakýchkoliv důvodů nesmějí mléko.


No template found for module gpwebpay