Zónová diéta - Kuřecí maso
Potřebujeme:
Obtížnost:
nízká
Čas:
15 min
Suroviny | Množství |
kuřecí prsa | 3 plátky |
brokolice | 1 malá |
olivy | 1 mala láhev |
zelená paprika | 1 |
červená paprika | 1 |
česnek | 1 stroužek |
cherry rajčátka | 10 |
sůl | podle chuti |
pepř | podle chuti |
strouhané mandle | 2 lžičky |
Postup:
Brokolici opláchneme a necháme uvařit v páře/vodě. Maso nakrájíme na kousky. Pak si v pánvi osmažíme na olivovém oleji kuřecí kousky, osolíme a okořeníme zeleným pepřem. Později přidáme papriku, cibuli a česnek. Přidáme nakrájenou brokolici i zeleninu. Všechnu zeleninu na pánvi vaříme al dente a kuřecí maso má být propečené. Jako poslední přidáváme rajčata a posypeme mandlemi.
Odstavíme a podáváme. Dobrou chuť!
Cílem této diety je dosáhnout stavu tzv. zóna - hladina cukru je stabilní a hormony jsou v rovnováze.
Takový stav může nastat v případě, pokud upravíme stravu v následujícím poměru: 40% sacharidy, 30% tuky a 30% bílkoviny. Tělo opět začne nabírat na váze až tehdy, když je mimo této zóny.
Zónová dieta - zásady
Snídat je nejlépe do hodiny jako jsme vstali, na lačno vypít 3 deci vody. Energetická hodnota má být do 500 kcal
Dopolední svačina má být o 3-4 hodiny později než snídaně, taktéž předtím 3 deci vody. Energetická hodnota má být do 100kcal
Oběd také o 3-4 hodiny později jako svačinka. Má jít o zdravé, racionální jídlo. Dříve také 3 deci vody. Energetická hodnota má být do 500 kcal
Odpolední svačina také o 3-4 hodiny později než oběd. Energetická hodnota má být do 100kcal. Dříve také 3 deci vody
Večeře má být o 3-4 hodiny později jako svačina. Zdravé, výživné jídlo. Dříve také 3 deci vody. Energetická hodnota má být do 500 kcal