Ořechové muffiny s čokoládou
Potřebujeme:
Obtížnost:
nízká
Čas:
10 min
Suroviny | Množství |
libovolná mouka | 270 g |
rozpuštěné máslo | 100 g |
vejce | 2 |
mléko | 220 ml |
třtinový cukr | 160 g |
mletých vlašských ořechů | 100 g |
vanilkový cukr | 1 |
prášek do pečiva | 1 |
poleva: | |
vysokoprocentní hořká čokoláda | 100 g |
smetana ke šlehaní | 1 dl |
Postup:
Troubu si před přípravou těsta předehřejte na 180°C.
Rozšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem a přilijte mléko. Mouku dobře promíchejte s ořechy a práškem do pečiva. Obě složky pak pomalým míchaná spojte. Nakonec ještě přidejte rozpuštěné, ale vychladlé máslo, aby se žloutky nesrazily. Když je těsto krásně hladké, začnete ho nalévat do papírových nebo silikonových muffinových formiček.
Bábovičky pečte asi 20 min.
Když jsou muffiny hotové, připravte si ještě polevu z čokolády. V kastrůlku a vodní lázni pomalu rozpouštějte čokoládu a přidejte do ní smetanu pokojové teploty. Pomocí metličky pak směs vyšlehejte, Dokud se neproměňuje v hladkou a jemnou polevu. Vychladlé muffiny pak polevou polévejte, jak je libo.