Zeleninový vývar s barevnými nočky z dvouzrnky
Potřebujeme:
Obtížnost:
nízká
Čas:
45 min
Suroviny | Množství |
karotka | 3 ks |
petržel | 1 ks |
kapusta | 1/4 |
cuketa menší | 1/2 |
cibule | 1 ks |
stroužky česneku | 2 ks |
mleté nové koření | špetka |
pepř, bílý a černý | |
voda | 1,5 l |
brokolice | 200 g |
petrželová nať | svazek |
celozrnné mouky z dvouzrnky | 100 g |
sůl | 1/2 ČL |
vejce | 2 ks |
olej | 2 PL |
rajský protlak | 1 PL |
papriková pasta | 1/2 ČL |
kari | 1 ČL |
Postup:
Brokolici a zelenou petržel odložíme stranou. Ostatní zeleninu dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme nové koření a pepř. Přivedeme k varu a pomalu vaříme 60 minut. Na knedlíčky vymísíme mouku z dvouzrnky se solí, pepřem a olejem, přidáme vejce a nasekanou petrželku. Těsto rozdělíme na tři části. Do jedné přidáme paprikovou pastu a kečup, druhou ochutíme bílým pepřem a obarvíme kari kořením. Třetí část těsta necháme původní. Uvařenou zeleninu vybereme z hrnce. Část vývaru odebereme a použijeme na vyváření nočků. Do zbylého vývaru přidáme malé růžičky brokolice a chvíli povaříme. Přidáme karotku nakrájenou na kolečka a odstavíme z ohně. Odebraný vývar necháme projít varem. Nočkové těsto protlačíme haluškovým sítem do vřícího vývaru odděleně podle barev. Dostaneme tak různobarevné nočky, které rozdělíme do talířů a zalijeme hotovou polévkou s brokolicí a mrkví. Posypeme nakrájenou petrželkou.