Maminčina "moderní" bábovka z dvouzrnky

Potřebujeme:


Obtížnost:
nízká

Čas:
1 hod
Suroviny Množství
rostlinného tuku (Hera)200 g
moučkového cukru200 g
vanilkový cukr1 ks
vejce4 ks
citron - šťáva1 ks
mouky z pšenice200 g
kypřícího prášku1 balíček
umletých ořechů100 g
směsi sušeného ovoce a oříšků150 g
kakao2 PL
skořice1 ČL
mléko6 PL
poleva čokoláda nebo oříšek
amarantových pukanců2 PL
strouhanka

Postup:

Rostlinný tuk vyšleháme, postupně přidáme moučkový a vanilkový cukr, žloutky a citrónovou šťávu. Přimícháme celozrnnou mouku z dvouzrnky smíchanou s kypřícím práškem, mleté ořechy a směs sušeného ovoce a oříšků, 4 lžíce mléka a všechno spolu dobře promícháme. 2/3 těsta dáme do vymaštěné a strouhankou vysypané bábovkové formy. Do zbylého těsta přidáme kakao, skořici, 2 lžíce mléka, zamícháme a navrstvíme na světlé těsto. Spirálovými pohyby vidličkou přes těsto vytvoříme mramorování tmavého a světlého těsta. Pečeme pomalu při teplotě 180°C asi 40-45 minut. Bábovku necháme vychladnout, opatrně vyklopíme a povrch polijeme oříškovou nebo čokoládovou polevou a posypeme amarantovými pukanci nebo sezamem.


No template found for module gpwebpay